1 May 2015

Brunch



I'd always wanted to go out somewhere for breakfast and this morning I was feeling rather energetic when I woke up, so I messaged a friend and an hour later we were there. We went to the centre, in a new café, which turned out to be lovely.
~
Винаги бях искала да изляза някъде за закуска и тази сутрин се чувствах доста енергична, когато се събудих, така че писах на приятелка и след час бяхме там. Отидохме на центъра, в ново кафене, което се оказа страхотно.


It's called Café-Mafé, which is a Bulgarian phrase and it's the definition of a coffee shop to me. 
~
Казва се Кафе-Мафе и за мен е дефиницията на кафене.


I had a croissant with lettuce, salmon and an omelette and a mango lemonade, and my friend had a latte and a bacon and cheese kiesh. There was so much to choose from, sweet and salty, but I'm a sucker for salmon, so it wasn't that difficult for me. 
~
Хапнах кроасан със салата, сьомга и омлет и пих лимонада с манго, а приятелката ми - лате и киш с бекон и сирене. Имаш огромен избор, от сладко и солено, но имам слабост към сьомгата, така че не беше много труден избор за мен.


Some of the dishes are French, while others are traditional Bulgarian - like banitsa for example. 
~
Някои от храните са френски, докато други са традиционни български - например баница.


Everything looks so lovely and the prices aren't bad either. 
~
Всичко изглежда страхотно, а и цените не са лоши.


 There are a lot of desserts - creams, cookies, brownies, tarts and I will probably pop up there again soon to try some new things. 
~
Има много десерти - кремове, бисквитки, браунита, тартове и най-вероятно ще го посетя скоро, за да пробвам някои нови неща.


I love the whole vibe that it has. The decor and lighting is great too and it's doing great so far.
~
Много ми харесва атмосферата. Декорациите и осветлението също са хубави и се справя страхотно засега.


So, I had a great time and I did something that was on my list for a long time. Café-Mafé is definitely a place that I would visit again and I really should be spontanious more often.
~
Прекарах си страхотно и направих нещо, което ми беше в списъка от доста време. Café-Mafé определено е място, в което бих се върнала и май трябва да съм спонтанна по-често.

xo,
Kalina


2 comments:

  1. Изглежда перфектно... Мечтата ми за заведение, каквото искам да направя :) Влюбена съм, искам да посетя :) Ще се радвам като се видим да ме заведеш там през уикенда ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз точно това си мислех! Много бих искала аз самата да имам такова заведение. С удоволствие ще те заведа там :)

      Delete