23 January 2015
Food Friday
I decided that I should blog about food more often, because cooking and preparing meals is something I'm really passionate about. I made myself a healthy breakfast today using:
1. Sheep's yoghurt (because cow's milk is the most common, so cows are injected with hormones to produce more milk and it makes it not so healthy). It's really thick and tastes saltier than normal yoghurt, but I like it.
2. Muesli
3. Fresh strawberries. I generally hate fruit, apart from strawberries and blueberries, so the winter's not a good time for me. I've been pushing myself to drink orange, grapefruit and lemon fresh every week and every once in a while I eat some banana, but it's not as enjoyable.
4. Raw cashews and almonds
5. A table spoon of chia seeds. I always put chia seeds in yoghurt or in smoothies. They swell up and become almost jelly like. They are rich in calcium and magnesium and are full of antioxidants, so basically they're good for you.
6. Half a table spoon of bee pollen. I'm not a fan of how it tastes. At all. But my mom keeps telling me how healthy it is and how I should eat it, so when you add half a table spoon you don't really taste it.
What did you have for breakfast today?
~
Реших, че трябва да пиша за храна по-често, защото готвенето и приготвянето на ястия, е нещо, което много обичам. Направих си здравословна закуска днес с:
1. Овче мляко (защото краве млякото е най-разпространеното и кравите са тъпкани с хормони, за да произвеждат повече мляко, което го прави не много полезно). Много е гъсто и по-солено на вкус, но ми харесва.
2. Мюсли
3. Пресни ягоди. Като цяло, мразя плодове освен ягоди и боровинки, така че зимата не е много приятно време за мен. Опитвам се да пия фреш от портокал, грейпфрут и лимон всяка седмица и от време на време ям банан, но не ми е много приятно.
4. Сурови кашу и бадеми
5. Супена лъжица семена чия. Винаги слагам чия в млякото или в смутита. Te се подуват и стават почти като желе. Богати са на калций и магнезий и са пълни с антиоксиданти. На кратко, полезни са.
6. Половин супена лъжица пчелен прашец. Не съм фен на вкуса му. Изобщо. Но майка ми винаги ми казва колко е полезен и как трябва да го ям. Като добавя половин супена лъжица не го усещам много.
Вие какво закусвахте днес?
No comments:
Post a Comment